U Dječijem pozorištu RS izvedena plesna predstava „Ružno pače“

U petak, 28.12.2018. godine, u Dječijem pozorištu Reublike Srpske, u izvođenju plesača Plesnog kluba „Gemma“ i učenica Obrazovno-vaspitne ustanove „Prva baletska škola“ Banjaluka odigrana je pretpremijera od 18,00 časova i premijera od 20,00 časova.

Oba izvodjenja su skoro do posljednjeg mjesta ispuna salu Dječijeg pozorišta. Plesna predstava „Ružno pače“ je nastala po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena. Radnja je smještena u savremeno doba.

Ružno pače je djevojčica koje je zbog toga što je drugačija oduvijek bila neprihvaćena u društvu i u okolini. Kroz odrastanje je nailazila na razne društvene prepreke, od vrtića i škole pa sve do ljubavnih problema. Sve dok jednog dana, sasvim slučajno nije otkrila jednu posebnu ljubav, ljubav prema baletu.

Plesna predstava je sastavljena od sedam različitih slika, preateći odrastanje djevojčice, a od plesnih stilova gledaoci su uživali u umjeću plesača i balerina, učenica Škole: klasičnog baleta, savremene igre, džezdensa, hip hopa i latinoameričkih plesova, okupivši na jednom mjestu 162 igrača.

Adaptaciju scenarija, koreografiju u režiju potpisije Ana Mazalica, te pored nje, koreografije su postavljali: Nikolina Jelača, Tatjana Tušinski, Aco Romanić, Tea Koljančić i Sonja Vojnović.

Pozitivne emocije, velike plesne tačke, izuzetna muzika koja prati plesno umijeće su definitivno obilježili atmosferu u petak u veče u Dječijem pozorištu.

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: