U čast velikanu: Mural Nebojše Glogovca na Domu kulture koji nosi njegovo ime FOTO

27.08.2020. | 15:09

Nakon internet hita “Ero u doba Korone” mladi iz Udruženja “VID” iz Nevesinja odlučili su još jednom počastiti svoje sugrađane.

Ovoga puta to je mural sa likom Nebojše Glogovca i to baš na Domu kulture koji nosi ime ovog slavnog Nevesinjca.

“S obzirom da se radi o izradi murala sa likom čovjeka čije se ime u našem gradu spominje sa dužnim poštovanjem i neizmjernom ljubavlju, prioritet nam je bio kvalitet”, navode mladi iz VID.

Ideju je u briljantno i besprekorno djelo sproveo nadaleko poznati mostarski umjetnik Maid “Mide” Redžić, čiji radovi krase veliki broj fasada i zidova ne samo u regiji već i u Evropi.

“Velika je čast odazvati se na poziv prijatelja iz Nevesinja, a posebno je čast oslikavati lik svima poznatog Nebojše Glogovca na Domu kulture koji nosi njegovo ime”, otkriva Redžić.

Miljan Buha i Stefan Bejatovic kažu da se ovakav vid urbane umjetnosti odnosno “street-art” pokazao kao veoma atraktivan i u svijetu je odavno u ekspanziji, a da Nevesinje itekako ima šta da ponudi u tom smislu. Shodno tome i zahvaljujući odličnoj saradnji sa g. Redžić, nadamo se da ćemo putem projektnih prijedloga uspjeti u budućnosti organizovati i serijal street-art radionica putem kojih bi uključili mlade iz lokalne zajednice u aktivnosti uljepšavanja i uređenja našeg grada na ovaj način, piše ATV.