U Banskom dvoru otvoren 5. Festival džez muzike “INTIME JAZZ FEST”

26.11.2022. | 22:38

Кoncertom MARКOVIĆ – ILIĆ SEКSTETA kojeg čine Ivan Ilić – trombon, Branko Marković – kontrabas, Ivan Radivojević – truba, Aleksandar Jaćimović – saksofon, Milovan Paunović – klavir i Miloš Grbatinić – bubnjevi večeras u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora otvoren je 5. Festival džez muzike INTIME JAZZ FEST.

Publika je bila u prilici da uživa u repertoaru koji predstavlja pažljivo biranu mješavinu originalnih kompozicija Ivana Ilića, kompozitora, aranžera, dirigenta, kao i bisera džez literature, uglavnom hard bop stila, kojima je za ovu priliku Ilić dao svoj majstorki aranžerski pečat.

“Meni je Mladen Matović učinio strašnu čast, što nas je pozvao da baš mi otvorimo festival. Bend je nastao užasno nedavno, pre dva meseca, malo je nezgodno, ali moram da nas pohvalim, mi smo ljudi profesionalci, mi smo navežbani ceo život za brzi rad. Mi se sada već igramo sa programom i pravimo muziku. Sekstet je posebna forma, to je neki prvi korak do big benda. Imate ta neka prava tri glasa koja čine taj bogati zvuk, ritam sekcija je otprilike ista, i tu ima dosta mogućnosti naših aranžerskih, a posebna je zaista ta mogućnost da se igramo sa bojama, sa tim pratećim glasovima koji čine lepotu ove muzike”, kazao je Branko Marković.