Trkuljin nastup oborio rekorde: Pjesma “Tamo daleko” pregledana 11 milijardi puta VIDEO

25.01.2023. | 18:31

Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini, ovaj put je oborio sve rekorde nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Proljećnog Festivala kineske televizije CCTV. Šou je uživo i putem interneta pogledan preko 11 milijardi puta!

Predstavio je Srbiju pjesmom “Tamo Daleko” u pratnji kineske i svjetske pijanističke zvijezde, slavnog Lang Langa. U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvijezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umjetnika, Slobodan Trkulja je nastupio u udarnom terminu pred ponoć i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umjetnik!

CCTV, najveća televizijska stanica na svijetu, čiji je novogodišnji gala šou držao Ginisov rekord po gledanosti, 21. januara je oborila sve svjetske rekorde gledanosti tokom emitovanja gale Proljećnog Festivala i postavila nov rekord od nevjerovatnih 11 milijardi pregleda!

“Neizmjerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svijetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja prema mom radu i prema našoj kulturi i tradiciji. Od prvog koncerta koji smo imali u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Kini predstavim Srbiju. San mi se ostvario i to u noći kada je najgledanija tv emisija na svijetu oborila svoj Ginisov rekord.

Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem dio ovog spektakla. Ovo je istorijski uspjeh i za mene kao umjetnika i za našu Srbiju. Šaljem veliku zahvalnost ekipi televizije CCTV jer godinama izvještava i prati moju karijeru, od prvog koncerta sa Balkanopolisom u Kini do Kineskog festivala svjetla, zvanične proslave kineske Nove godine u Srbiji, koji na moju inicijativu već petu godinu zaredom organizujem uz Balkanopolis centar za modernu tradiciju”, rekao je Trkulja.

Pored Srbije koju je predstavljao Slobodan Trkulja, učestvovali su i umjetnici iz zemalja Pojas i Put inicijative kao što su Argentina, Grčka, Indonezija, Novi Zeland, Tanzanija, Kazahstan, Egipat i Pakistan.

Ana Ilić, viša savjetnica predsjednice Vlade za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara izjavila je:

“Izuzetno smo ponosni na ovaj ogroman uspjeh našeg poznatog umjetnika i kreativnog ambasadora koji već godinama uspješno i temeljno gradi svoju karijeru kako u zemlji tako i širom svijeta. Nakon veoma zapaženog nastupa na festivalu u Dubaiju u okviru svjetske izložbe i velike turneje u Holandiji, nastup na najgledanijem šou programu na svijetu je nevjerovatan uspjeh i sjajan početak još jedne kreativne godine kako za Slobodana i Balkanopolis, tako i za našu muzičku inidstriju i njenu promociju u svijetu na kojoj u okviru platforme Srbija stvara puno radimo”.