Tradicionalno: U Narodnom pozorištu održan Božićni koncert SPD “Prosvjeta”

06.01.2022. | 09:57

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” sinoć je održalo tradicionalni Božićni koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Na koncertu je nastupio novoformirani Kamerni ansambl društva “Teodor Romanić” pod dirigentskom palicom Josipa Katavića, a ansambl nosi ime po velikanu muzičke scene i nekadašnjem predsjedniku društva.

Pored njih, publici se predstavio i muzički sastav iz Istočnog Sarajeva “Katera”, kao i duo Tatjana Romanić i Milica Pap.

Prvi put na “Prosvjetinim” koncertima gostovao je i Gradski hor “Beograd”.

Nedeljko Masleša, novoimenovani predsjednik društva kazao je ranije da koncertnim programom žele pobuditi osjećaj zadovoljstva i radosti, zbog nadolazećeg Božića.

“Želimo također da ovaj svečani događaj na određeni način doprinese čuvanju i njegovanju tradicije međusobnog razumjevanja, uvažavanja i poštovanja”, naveo je on.

Dejan Garić, predsjednik Upravnog odbora društva na konferenciji za medije pred sam koncert je najavio da će 12. po redu Božićni koncert biti održan pred publikom, uz poštovanje epidemioloških mjera, te da će prihod od koncerta biti namijenjen za stipendiranje nadarenih učenika i studenata.