Teška sudbina slavne glumice: Ljubavnik pucao u nju, izvukla se iz kome i ostala nepokretna

27.01.2021. | 19:45

Milja Vujanović 1967. godine bila je Mis Srbije, a potom je imala glavnu ulogu u filmu Želimira Žilnika “Rani radovi” koji je na Berlinalu osvojio Zlatnog medveda.

Zanimljivo je to da se Milja spominje kao “druga glumica poslije Eve Ras koja se svlačila u filmovima”, a svojevremeno je dala i izjavu “da bolje izgleda bez odjeće, nego kada je obučena”. Osim što je bila veliki talenat, bila je i veoma obrazovana i završila je dva fakulteta: Dramsku akademiju i žurnalistiku. Ipak, u određenom trenutku povukla se iz glume i potpuno se posvetila astrologiji. Tako je stekla i diplome svjetski priznatih astroloških škola i postala “stručnjak za zvjezdanu magiju”.

“Odluku da napustim film donijela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama. izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam prije trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala vjerna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas”, objasnila je svojevremeno, a piše Noizz.

Posebno je zanimljivo to što se udala za zvijezdu na nebu, Regulus i tako dobila drugo prezime. I nakon glumačke karijere bila je prisutna u javnom životu, pisala je za medije, gostovala u emisijama i drugo.

Tako uspješna, Milja nije mogla ni da nasluti tragediju koju će doživjeti 2000. godine. Naime, tadašnji ljubavnik Obrad Zejak je pucao u nju, a potom se prijavio za pokušaj ubistva.

Ona se izvukla iz kome, ali je ostala paralizovana. U posljednjim godinama svog života posvetila se pisanju knjiga, a umrla je 4. juna 2005. godine u Beogradu.