Talentovana djeca dio takmičenja “Ritam Evrope”

20.03.2021. | 11:33

Talentovana djeca predstavljaće opštinu Kotor Varoš na najvećem dječjem i omladinskom muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”.

Kotor Varoš će predstavljati pjevači Anđela Petrušić, Nikolina Pejić i Saša Žderić, ali i plesačice Lara Višnjić, Lara Andrijević i Danka Đukić, saopšteno je na današnjem sastanku s roditeljima, predstavnicima Opštinske uprave i ovog muzičkog festivala.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je opština pružila punu podršku talentovanoj djeci iz ove lokalne zajednice.

“Mi smo tu da pružimo logističku podršku i nadam se da će nas naši predstavnici dostojno reprezentovati i osvjetlati obraz Kotor Varoša”, poručio je Sakan.

Šef protokola i organizacije “Ritma Evrope” Lazar Veselinović zahvalio je Opštinskoj upravi što se odlučila za saradnju.

“Počinjemo za sedam dana sa probama, a pripreme će trajati do septembra kada ćemo imati i promotivne aktivnosti – fotografisanje, snimanje tizera, spotova i drugo. Ako dozvoli epidemiološka situacija ovogodišnji festival će biti održan u Loparama, opštini koja je na prošlogodišnjem takmičenju osvojila prvo mjesto”, rekao je Veselinović Srni.

On je dodao da će odabrani takmičari imati priliku da tokom pet mjeseci rade svake nedjelje i da talenat za pjevanje i ples usavršavaju sa trenerima glasa i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa “Ritam Evrope”.

Veselinović je podsjetio da će djeca imati priliku da se pojave na Radio-televiziji Republike Srpske koja će direktno prenositi ovaj najveći dječiji program u Evropi.

“Učesnici su djeca iz 14 gradova i opština Republike Srpske u živom televizijskom prenosu na RTRS-u koji je naš strateški partner za naredne četiri godine u ovom dijelu Evrope. Djeca će pjevati i igrati, a pobjednik će putovati u zemlju koju predstavlja”, naveo je Veselinović.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” održava se već 12 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.