“Ta distanca i nedostižnost su me privukli ovoj temi”: Izložba “Volare” Bose Ostić u Banskom dvoru

06.12.2020. | 15:59

Izložba “Volare” Bose Ostić, dobitnice nagrade Plaketa Banskog dvora za 2019/2020. godinu, može se pogledati u malom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do kraja decembra, a posjetici će biti u prilici da vide 12 slika i pet instalacija.

“Glavne teme moje izložbe i mog rada su nebo, oblaci i uopšte nebeska prostranstva. Ova tema me zainteresovala nekad na četvrtoj godini studija i to je ono što sam istraživala, a Plaketa Banskog dvora i ova izložba su rezultat mog rada”, kazala je Ostićeva, koja je izložbu pripremala godinu dana.

Najfascinantnije u temi neba je, kako kaže ova umjetnica, njegova daljina.

“Ta distanca i nedostižnost su ono što me privuklo ovoj temi, a kada je nešto nedostižno, obično to priželjkujemo da upoznamo”, dodala je ona.

Prikazani minimalistički oblaci svedeni na osnovne boje, strani i daleki, realni i nerealni praćeni su neon svjetlom.

“Uvijek sam težila da svoj rad predstavim kao inovativan. Iz tih razloga nisam se zadržala samo na tehnici ulje na platnu, dodala sam neon svjetlo, koje se kroz slike provlači i vezuje. Takođe, tu su i in-stalacije. Svaka može biti dio ove serije slika, a zainteresovali su me i dvodimenzionalni oblaci na kojima se takođe prikazuje neon svjetlo. Rekla bih da je to neon svjetlo nešto što je specifično za ovu izložbu”, kazala je umjetnica.