Svjetski dan knjige ove godine u znaku Duška Trifunovića

19.04.2021. | 16:55

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske obilježiće Svjetski dan knjige i autorskih prava deveti put, a ove godine u znaku Duška Trifunovića.

“Poezija Duška Trifunovića je od sada u programu lektire za osmi razred osnovne škole i upravo na Svjetski dan knjige u Zavodovoj knjižari u Istočnom Sarajevu biće predstavljen novi `Izbor iz poezije Duška Trifunovića`, koji je priredila Marijana Mitrić”, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Predstavljanje knjige zakazano je za petak u 12.00 časova, a pored priređivača, o ovom izboru i značaju izučavanja Trifunovićeve poezije govoriće Željka Pržulj.

Na dan promocije ova knjiga moći će da se kupi u svim knjižarama uz popust od 20 odsto, a predstavljanje knjige biće uživo emitovano putem Zavodovih kanala na društvenim mrežama.

Banjalučani će na Svjetski dan knjige moći da upoznaju svoje najmlađe sa piscima Berislavom Blagojevićem i Sašom Terzićem, koji će u knjižari “Banjaluka jedan” u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića od 18.00 do 20.00 časova potpisivati svoje knjige “Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru” i “Mjesečev jahač”.

Svi roditelji predškolaca u Bijeljini mogu iskoristiti priliku i sa svojim najmlađim posjetiti knjižaru “Bijeljina jedan” u Ulici Gavrila Principa i razgovarati sa autorima “Predškolske radilice” Milenom Jović i Danicom Mojić.

“Kako na najbolji način pripremiti dijete za polazak u prvi razred i koje su to ideje i projekti koje možete samostalno raditi sa svojom djecom uz ovu radilicu, samo su neki od savjeta koje možete dobiti od naših autora u terminu od 18.00 do 20.00 časova”, navodi se u saopštenju.

Osim navedenih događaja, u svih 20 knjižara Zavoda za udžbenike 23. aprila važiće popust do 50 odsto na sva izdanja iz beletristike, poezije, stručne literature, literature za djecu i monografija.

S obzirom na to da je jedan od običaja koji prate ovaj dan i darovanje knjiga, zaposleni u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva odlučili su ove godine da poklone određeni broj svojih izdanja Narodnoj biblioteci “Manojlo Ilić” iz Rudog. Ova donacija biće uručena u narednom periodu.