Sve spremno za početak Intime Jazz Fest-a

22.11.2019. | 22:58

BANJALUKA – Od 23 – 26.11.2019. godine u organizaciji Banskog dvora -Kulturnog centra u Banjaluci, održaće se 2. festival džez muzike INTIME JAZZ FEST.

Nakon velikog uspjeha i odjeka koji je iza sebe ostavio 2. Internacionalni festival umjetničke muzike „JESENjA SONATA“, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Festival džez muzike INTIME JAZZ FEST konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika.

PROGRAM 2. festivala džez muzike INTIME JAZZ FEST

  • Koncert BOJANA ZULFIKARPAŠIĆA& VASILA HADžIMANOVA (subota, 23.11.2019.godine)
  • Koncert COMBINE QUARTET (nedjelja, 24.11.2019. godine)
  • Koncert VLADA MARIČIĆ KVARTET (ponedjeljak, 25.11.2019. godine)
  • Koncert VLATKO STEFANOVSKI TRIO (utorak, 26.11. 2019. godine)

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banja Luka, dok je banka partner Banskog dvora Adiko banka.

Svi festivalski programi će se održati u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20:00 časova a ulaznice za koncerte će biti u prodaji već od četvrtka 07.11.2019. godine,po cijeni od 10 KM za prve tri festivalske večeri i 15 KM za završno festivalsko veče.

Ulaznice se mogu kupitina biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 10:00 do 18:00 časova.

U skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, festival će se i ove godine nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru „nastaviti“ u banjalučkomklubuCity Pub, u kojem će od 22:00 sata nastupati poznati banjalučki džez sastavi„JazzBless“i „Combine Quartet“ kao nosioci Jazz Jam session-a, kojem će se pridružiti i ostali učesnici festivala.

Vjerujemo da će i ovogodišnji festivalski program imati jednako snažan odjek kao i prošlogodišnji, te da će svi festivalski sadržaji ponovo biti maksimalno posjećeni i pokazati da Banja Luka ima publiku koja voli i sluša kvalitetnu muziku – rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Čast da otvori INTIME JAZZ FEST pripašće dvojici vrhunskih džez pijanista BOJANU ZULFIKARPAŠIĆU i VASILU HADžIMANOVU, koji će održati svoj cjelovečernji koncert u subotu 23. novembra.
Mediji su ih više puta opisali kao „strašni duo“ koji publici pruža nesvakidašnji užitak slušajući ih kako sviraju na dva klavira.

 

(BL PORTAL)