Sve spremno za najveću dječiju žurku u regionu

07.05.2019. | 19:00

BANJALUKA – Sve je spremno za 26. Đurđevdanski festival, najveću i najbolju dječiju žurku u regionu, a već sutra svih 19 učesnika trebalo bi da stignu u Banjaluku gdje ih očekuju brojne aktivnosti prije nego što izađu na pozornicu.

Nove đurđevdanske zvjezdice iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije ove godine otpjevaće 16 novih hitova.

– Već 9. maja očekuje ih mnoštvo obaveza vezanih za finale Festivala dječije pjesme. Toga dana u 10 časova svi mališani učestvovaće na konferenciji za medije uoči finala festivala, a zatim idu u posjetu gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću – istakli su u Radio-televiziji RS, koja je organizator festivala.

Tog dana od 12 do 14 časova održaće se revijalni koncert u Muzičkom paviljonu “Staklenac” gdje će učesnici predstaviti svoje vokalne mogućnosti publici, dok ih u popodnevnim časovima očekuje tehnička proba u Sportskoj dvorani “Borik”.

– Generalne probe planirane su 10. maja pred finalni nastup koji počinje u 20 časova. Ove godine tim Đurđevdanskog festivala spremio je mnoštvo iznenađenja za publiku, tako da su voditelji i domaćini na festivalu glumački par Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, a predsjednica žirija i gost revijalnog dijela festivala je pjevačica Jelena Tomašević – naveli su organizatori.

Ulaznice za Đurđevdanski festival mogu se kupiti u Sportskoj dvorani “Borik” i na portirnici RTRS-a, a kao i prethodnih godina koštaju jednu marku i sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ove godine u humanitarni fond ulazi i sav prihod RTRS-a od glasanja za nagradu publike, a kome će novac iz humanitarnog fonda biti dodijeljen odlučuje upravo pobjednik, odnosno u slučaju dueta pobjednici SMS glasanja.

– Ne zaboravite glasati za svoje favorite i pripremite se za finalno veče da zajedno pjevamo i plešemo, a sve kompozicije i učesnike ovogodišnjeg festivala, kao i pravila za glasanje za nagradu publike mogu se naći na “Fejsbuk” stranici Đurđevdanski festival, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv – istakli su organizatori. Za sve koji ne mogu doći u Banjaluku, kao i prethodnih godina RTRS je omogućio direktan prenos na prvom programu.

 

Izvor:(Glas Srpske)