Sve muke teniskog asa: Netfliks snima serijal o australijskoj drami Novaka Đokovića

13.01.2022. | 18:58

Srpski teniser Novak Đoković i dešavanja kroz koja je prošao u Australiji zbog problema sa vizom i nevakcinacijom biće tema predstojećeg Netfliksovog dokumentarnog serijala.

Ekipa dokumentarca već je otputovala u Australiju da bi započela snimanje najeksplozivnijeg početka teniske sezone u posljednjih nekoliko godina, zbog situacije kroz koju je prošao, prenose britanski mediji.

Dokumentarac o Đokoviću zamišljen je kao teniska verzija popularnog dokumentarca o formuli 1 “Drive to survive”, čiji je izvršni producent DŽejms Gej Ris.

“Snimatelji su već u Australiji i prate dramu koja se događa sa svjetskim teniserom broj jedan. Oni će sve vrijeme biti uz Novaka, imaće pristup i zabranjenim dijelovima poput svlačionica, soba za oporavak, loža za igrače, navodi se u saopštenju.

Britanski mediji prenose i da su se sportski akteri udružili da podrže ovaj projekat, za koji se očekuje da će biti emitovan na Netfliksu tokom 2023. godine.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doputovao je u Australiju prije nedjelju dana da bi se takmičio na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu /Australijan open/.

Pripremu za ovogodišnji turnir obilježilo je njegovo zadržavanje u pritvorskom karantinu zbog navodnog kršenja epidemioloških mjera države domaćina, čije su mu vlasti na osnovu dokumentacije koju je dostavio prethodno odobrile, pa ukinule vizu.

Sud u Melburnu potom je oslobodio Đokovića, koji je bio u imigracionom pritvoru zbog pravila o pandemiji virusa korona i od tada je na teniskom terenu i priprema se za predstojeći turnir.

Oznake: Đoković, Netfliks