Svaka riječ budi emociju: Objavljen spot za pjesmu “Sveti Sava” Vojislava Ilića VIDEO

27.01.2022. | 15:31

Grupa autora uz podršku EXIT fondacije iz Novog Sada, danas je objavila video spot sa pjesmom “Sveti Sava”, čiji je autor srpski pjesnik Vojislav Ilić, povodom obilježavanja Savindana.

Pjesmu punog naziva “Sveti Sava – Ko udara tako pozno” je otpjevao dječji hor KUD “Mladost” iz Bača u Vojvodini, a atraktivne originalne crteže za video klip napravio je novosadski umjetnik Serjoža Popov.

Idejni tvorac i producent ovog projekta je Dušan Kovačević, prvi čovjek Exit festivala, izvršni producent je Zdravko Vulin, a podršku u realizaciji pružio je poznati glumac Viktor Savić i drugi prijatelji.

Autorsku ekipu muzičkog spota čini još audio snimatelj Filip Kuranji, a za montažu i animaciju bio je zadužen Sava Kesić.

“Često puštamo ovu pjesmu našoj djeci, i uvijek mi je nedostajalo više sadržaja motivisanih našom tradicijom i kulturom koji bi bili prilagođeni dječijem uzrastu. U skladu sa poniznošću kojom nas uči Sveti Sava, ali i velikom vizijom kojom nas obasjava njegov život, ovim spotom želimo da damo skroman doprinos obilježavanju Savindana”, izjavio je direktor Exit festivala Dušan Kovačević.

Ilustracije o Svetom Savi, umjetnik Serjoža Popov je objavio u slikovnici “Princ Rastko – Sveti Sava” prije više od 20 godina.

One su sada oživljene i dopunjene, i zajedno sa tekstom svima poznate svetosavske pjesme čine video.

Pjesma “Sveti Sava” spada u istorijske pjesme, čija je tema odlazak Rastka Nemanjića na Svetu Goru i razlozima zbog kojih je odlučio da se zamonaši.

Oznake: Pjesma, Sveti Sava