Strip BA@T oduševio Mostarce: Autori iz BiH predstavljali, crtali i poklanjali svoje radove

05.10.2020. | 12:01

Peti Strip vikend okupio autore iz BiH koji su za sve posjetioce Strip vikenda predstavljali, crtali i poklanjali svoje radove. 

Mostarci nisu krili oduševljenje u susretu sa poznatim strip autorima iz BiH.

Organizator manifestacije Strip vikenda, Udruženje “Mostrip“, u subotu je u Domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru ugostio najpoznatije autore stripa iz BiH. Jedan od njih je i Berin Tuzlić, koji je za ovaj događaj kreirao strip za djecu BA@T, a za koji je tekst napisao dječiji pisac Rusmir Agačević Rus.

“Želim da zahvalim i čestitam Dubravku Šimiću, predsjedniku “Mostripa”, koji je sa autorima iz BiH pripremio kvalitetan festival stripa i omogućio građanima Mostara izuzetno zabavan i kreativan događaj. Posebno sam srećan što sam za djecu namjenski kreirao strip BA@T,  čija se radnja odvija u Mostaru. Zadovoljstvo mi je što sam svima koji su željeli nacrtao i poklonio po njihovom izboru ilustraciju likova iz svojih stripova ili strip tablu.

Pored ljubavi prema stripu, bitno je da ovaj vid umjetnosti i komunikacije prenosimo na nove generacije, pomažemo mladim autorima da budu osposobljeni svoj kreativni rad povezati sa digitalnim platformama, novim medijskim kanalima i softwerskom industrijom, kako bi njihova djela oživjela i došla do šire publike“, izjavio je Tuzlić.

 

 

Oznake: Mostarci