Šta čeka Uroša u nastavku serije! Snimanje druge sezone “Bese” u Estoniji

16.08.2021. | 14:48

Ekipa kriminalističke srpsko-britanske serije “Besa”, poslije Crne Gore i Srbije, snimanje serije nastavlja u Estoniji, postajući time prva srpska serija koja snima u ovoj baltičkoj državi, saopštili su distributeri.

Kako je navedeno, glumačka postava serije, koju čine Raša Bukvić, Miloš Timotijević, Milica Gojković, Lana Barić i Istok Šunter uveliko borave u Talinu, a pridružiće im se i kolege iz Estonije.

Reditelj i scenarista Igor Stoimenov izjavio je da su odabrali odlične estonske glumce, što će dodatno obogatiti ovo ostvarenje.

“Za mene je bio izazov, ali i velika čast da režiram na osam različitih jezika i obožavam taj spoj različitih kultura koji je u našoj seriji kroz priču prisutan totalno spontano. Druga sezona ‘Bese’ će produkcijski prevazići prvu sezonu, u to sam sada siguran”, navodi Stoimenov

Izvršni producent serije Tea Korolija ističe da je tempo rada intenzivan i veoma naporan i da nekim danima ekipa savladava snimanja na po tri lokacije.

“U Estoniji snimamo najteži i produkcijski najzahtevniji deo serije, naročito u smislu akcionih scena. Imala sam veliku tremu kako će to sve funkcionisati, ali naše divne kolege iz lokalne servis produkcije ‘Nafta film’ odradile su sjajan posao, imamo veoma uspešnu saradnju i sve ide po planu. Estonija je lepa i neobična zemlja, priroda je očaravajuća i drago nam je što ćemo svojoj publici otkriti drugačije okruženje i kulturu, a sve u funkciji radnje i likova priče”, kaže Korolija.