Srpsko narodno pozorište: Počele onlajn “Operske novogodišnje priče”

27.12.2020. | 13:14

Opera Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada počela je specijalni onlajn program pod nazivom “Operske novogodišnje priče” izvedbom svite “Krcko Oraščić” iz čuvenog baleta Petra Iljiča Čajkovskog.

“Operske novogodišnje priče” su jedinstven i besplatan onlajn muzički program Srpskog narodnog pozorišta čiji je cilj da Opera bude uz publiku i u vrijeme globalne pandemije virusa korona.

Direktor Opere Aleksandar Stankov rekao je da umjetnost nema granice i da u svakom momentu može da dođe do publike i onoga kome je u tom trenutku potrebna.

“Shvatili smo da ne postoji ta prepreka, makar se zvala i pandemija virusa korona, koja nas može zaustaviti. Tako su i zato nastale naše `Operske novogodišnje priče`”, rekao je Stankov.

Večeras je na programu predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin” u režiji Sonje Petrović.

Jedinstven novogodišnji program Opere završava se u petak, 30. decembra, kad će hor, orkestar, solisti i gosti Opere izvesti istovremeno, sa više lokalcija u Novom Sadu kultnu ariju “Nesun dorma” (Nema spavanja, prim.au.), iz opere “Turnadot” Đakoma Pučinija.

Program se može pratiti jednostavnim registrovanjem na platformi pozorišta (operasrpskonarodnopozoriste.studio20.rs) ili na trećem kanalu Radiotelevizije Srbije (RTS), kao i sajtu “Planeta” RTS-a.