Spektakl koji će ući u istoriju: Masimo na koncertu koji spaja uživo i virtuelno

21.11.2020. | 15:01

Pop muzičar Masimo Savić održaće ekskluzivni koncert 10. decembra u dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu za 500 posjetilaca, a budući spektakl će ući u istoriju jer je prvi koncert koji se istovremeno održava i virtuelno, najavili su organizatori.

Jednako atraktivan šou program biće dostupan i svima koji neće biti u prilici fizički da prisustvuju koncertu, jer veoma poseban tim snimateja, režisera, majstora za svjetlo, realizovaće projekat tako da će se publika kod kuće osjećati kao da je uživo sa Masimom.

“Počašćen sam što sam dobio priliku da budem dio ove posebne priče, jer učestvovati u ovom pionirskom događaju zaista je nešto jedinstveno”, prepun je utisaka nekadašnji lider pop sastava “Dorijan Grej”. Veselim se, dodaje tome da stane pred 500 gledaoca u prekrasnom Lisinskom.

“Ali isto tako posebno me raduje što ćemo za gledaoce kod kuće prirediti specijalan šou: kamere, svetla, režija, ton i video majstori pobrinuće se da svi kod kuće uživaju u vrhunskom spektaklu… Ovakvi događaji koji spajaju stvarno i virtuelno, a obzirom na situaciju u svijetu i kod nas, budućnost su našeg posla, jer jedino na taj način našu muziku možemo približiti široj publici”, zaključio je Masimo.

Koncert hrvatskog pjevača u dvorani “Lisinski” biće upamćen kao prelomni trenutak na muzičkoj sceni, jer kompanija “Music Time” u saradnji sa “Aquarius Records” i “Entriom”, predstavlja prvi koncert popularne muzike na dvije platforme istovremeno – u stvarnom i virtuelnom svijetu, ali koji će se posebno plasirati i prodavati.

Virtuelne ulaznice pružaju priliku svima onima koji neće moći da dođu u Lisinski, da provedu nezaboravno veče u svom aranžmanu, a karte za taj vid praćenja koncerta su krenule u slobodnu prodaju od juče. Iz organizacije približavaju sam fenomen koncerta onlajn, odnosno virtuelnog iskustva, gdje se kaže da je u pitanju nadogradnja i proširenje fizičkog događaja koji omogućuje potpuno novo iskustvo i prisustvovanje na događaju iz udobnosti sopstvenog doma.

Po završetku kupovine, umjesto uobičajene ulaznice, na mejl stiže link za direktno uključenje u virtuelni koncert i na taj način auditorijum može pratiti koncert bez fizičke distance, bez maske, iz susjedne zemlje, u svojoj dnevnoj sobi, u društvu, kako god.