Smotra rokenrola i motora: Van Gog i Generacija 5 zvijezde Moto vikenda u Trebinju

10.06.2021. | 18:46

Beogradske rok grupe Van Gog i Generacija 5 biće zvijezde 21. festivala Moto vikend u Trebinju, koji će se održati sutra i u subotu, najavili su organizatori.

Van Gog će nastupiti na pozornici ovog grada sutradan uveče, što će im biti prvi uživo koncert od izbijanja pandemije, nakon 15 mjeseci pauze, pri čemu su veoma uzbuđeni i srećni, kako su izjavili u kratkom video obraćanju svojim fanovima na Facebook stranici.

“Ljudi, voli vas Van Gog! Dođite da zajedno skačemo u Trebinju – Moto vikend, Van Gog i vi”, poručio je popularni frontmen benda Zvonimir Ðukić Ðule i dodao napismeno na FB strani benda – “Ljudi, konačno, rokenrol uzivo”.

Uz harizmatičnog pjevača, gitaristu i autora svih tekstova grupe, sviraće i bubnjar Srboljub Radivojević Srba kao i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga. Tokom pandemije grupa Van Gog koja slavi 35. rođendan, imala je najzapaženiju i najoriginalniju onlajn kampanju kada su putem društvenim mrežama održali maratonski koncert od 12 sati i druženje sa fanovima iz svog muzičkog studija, uz prethodni cjelovečernji nastup i presjek najvećih hitova benda.

Snimili su i video spot za pjesmu “Više te ne volim k”o pre”, sa posljednjeg 10. albuma “More bez obala” (2019), koji je nedavno izašao kao luksuzno reizdanje na kome se nalaze tekstovi pjesama i do sada neobjavljene fotografije.

Sa tog albuma dostupnog u specijalnom pakovanju, publika je mogla da se podsjeti svih ekranizovanih hitova u vidu spotova – “Emotivno miniran”, “Možda baš sad”, “Gotovo je sve” i lyric video klipa “Za suze nema vremena”.

Uskoro ih očekuje snimanje najnovjeg spota za numeru “Kakvo divno veče” sa tog materijala, koji se već pojavio kao radio singl.

Predgrupa Van Gog-u će biti bend Paranoid iz Rudog, dok će u subotu nastupiti legendarni rok sastav Generacija 5, kome će to biti povratak na scenu nakon duže vrijeme odsustva sa koncertnih aktivnosti. Kroz taj bend koji je osnovan davne 1977. godine, prošli su istaknuti pevači – Ðorđe David i Dejan Najdanović Najda, kasnije poznat i kao pjevač grupe Smak. Generaciji 5 je u subotu predgrupa sastav Krugovi u žitu iz Trebinja.

Festival Moto vikend održava se već 21. vikend kao smotra rokenrola i motora, a taj drugi dan će biti i u znaku Moto igara u kampu.

Manifestacija se realizuje uz podršku Grada Trebinja, Turističke organizacije grada i Moto kluba TNT.

Oznake: Trebinje, Van Gog