“Simbol pobjede Srbije nad pandemijom”: Održavanje EXIT-a ovog ljeta po planu

20.04.2021. | 13:16

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući velikom uspehu Srbije u masovnoj vakcinaciji, EXIT festival moguće održati ovog ljeta, navedeno je na zvaničnoj stranici festivala.

Dugo iščekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz učešće nekih od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

“Održavanje Exita biće simbol pobjede Srbije nad pandemijom”, rekao je Vučević, koji je i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije te dodao da je “EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje”.

Kako je objasnio gradonačelnik Novog Sada, ulaz na festival biće omogućen svima koji su vakcinisani i svima koji su preboleli virus korona. Svim ostalim posjetiocima iz zemlje i svijeta biće omogućen brz antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija. Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje da će do juna biti ukinut obavezan PCR test prije ulaska u zemlju. Svi detalji u vezi sa ulaskom u zemlju i na festival biće na vreme objavljeni na službenom sajtu Exita u skladu sa budućim akutelnim mjerama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

“Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vesti i mogućnosti da sa publikom iz celog sveta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dve decenije festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što pre vakcinišu, jer su zdravlje i bezbednost svih posetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet”, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Srbija je u proteklih nekoliko mjeseci ostvarila velike uspjehe kada je u pitanju masovna vakcinacija. Pored toga što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača vakcina iz cijelog svijeta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno vakcinisala više desetina hiljada stranaca iz ijcele Evrope.

“Mi ćemo svim našim posetiocima koji to žele omogućiti da se prijave za vakcinaciju u Srbiji, a više informacija o tome objavićemo uskoro”, istakao je Kovačević.

Sve ovo omogućiće da se velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održi od 8. do 11. jula 2021. na svjetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi, jednoj od najvećih srednjevekovnih tvrđava Evrope, smještenoj na samoj obali Dunava. Najavljene su i nove objave izvođača već sljedeće sedmice, koji će svoje mjesto naći na preko 40 bina i zona, raspoređenih širom festivalskog prostora.

Oznake: Pandemija, Srbija