Šesti nastavak franšize “na lošem glasu”: Loše reakcije na novi dio filma “Sam u kući”

02.12.2021. | 19:04

Ovog mjeseca počeo je da se prikazuje šesti nastavak franšize “Sam u kući” pod nazivom “Home Sweet Home Alone”, a u pitanju je svojevrsni rimejk prvog filma, no čini se da obožavaoci nisu oduševljeni.

Ovo je posljednji u nizu pokušaja da se od snimanja rimejka dodatno zaradi, ali čini se da to nikome ne polazi za rukom.

Originalni nastavci ove božićne priče, u kojima je nestašnog dječaka tumačio Mekoli Kalkin, i dalje važe za nezaobilazne filmove tokom praznika, dok nijedan od kasnijih pokušaja nije uspio da ostvari taj kultni status.

U novom dijelu dječaka glumi Arči Jejts, koji je široj publici postao poznat kada se pojavio u “Oscarom” nominovanom filmu “Jojo Rabbit”.

“Pogledao sam ga jer sam htio da vidim da li je toliko loš koliko kažu kritičari, čini se da su bili u pravu”, “Je li ovo horor film? Glumci su jako loši, ali film je daleko gori od glumačke ekipe”, “Prestanite da se zezate s našim djetinjstvom i uspomenama. Pustite klasike. Prestanite da radite rimejkove koji su čisto smeće poput ovoga. Užasno”, “Dosad najgori dio franšize”, “Zašto ovaj film uopšte postoji”, neke su od kritika filma “Home Sweet Home Alone”.

Kao i u originalu, radnja se vrti oko dječaka koji ostaje sam u kući za vrijeme praznika. Njegova porodica je otputovala u Tokio, a u cijeloj strci njega su ostavili samog kod kuće.

Maks započinje avanturu svog djetinjstva, a ubrzo postane meta provalnika, dok njegova očajna majka pokušava da se vrati kući. Većina glumaca govori na britanskom engleskom.

“Ovo mi više izgleda kao parodija”, “Molim vas, prestanite uništavati Božić. Prvi i drugi dio su jedini dobri”, “Zbog ovoga ponovno želim pogledati nastavke u kojima je glumio Mekoli Kalkin”, nizali su se dalje negativni komentari na ovaj nastavak na društvenim mrežama.

Iako je franšiza “Sam u kući” originalno pripadala kompaniji “20th Century Fox”, sva prava danas pripadaju “Disneyju”, koji je velike nade polagao u novi nastavak popularnog filma, pišu Nezavisne.

Oznake: Sam u kući