Seka Sablić o Feđi Stojanoviću: Otišao je na tužan način

05.05.2021. | 19:42

“Doživio je tu veliku tragediju prije nekoliko godina kada je izgubio sina, strašna stvar koja je uticala na sve to i sigurno doprinijela tome da nam prerano ode. Iako je bio mlađi od mene, bio je dio mog života”, rekla je za Nova.rs Seka Sablić o smrti svog dragog kolege Feđe Stojanovića.

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je danas poslije duže bolesti u 74. godini u Beogradu. Njegova iznenadna smrt potresla je srpsko glumište, posebno glumicu Sijeku Sablić kojoj je on prvenstveno bio prijatelj, pa tek onda i kolega.

„Pamtiću ga kao velikog glumca i divnog kolegu. Otišao je na jedan veoma tužan način. Doživio je tu veliku tragediju prije nekoliko godina kada je izgubio sina, strašna stvar koja je uticala na sve to i sigurno doprinijela tome da nam prerano ode. Iako je bio mlađi od mene, bio je dio mog života. Zajedno smo radili na predstavama u Ateljeu 212. Ostavio je stvarno veliki trag“, rekla je glumica i dodala da je tužna zbog brojnih kolega koje su izgubile životnu bitku:

„Jako sam tužna, posljednjih godina je neko crno vrijeme“, rekla je Seka.

Podsjetimo, Feđa Stojanović rođen je u Aleksincu 1948. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Odigrao je veliki broj uloga u Ateljeu 212, Zvjezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buva“, a široj publici poznat je i po brojim ulogama u filmovima i TV serijama.