Sa pjesmom “Doma”: Dina Jašari dobitnica nagrade “Milan Mladenović”

22.09.2022. | 18:21

Dina Jašari iz Sjeverne Makedonija sa pjesmom “Doma” dobitnica je nagrade “Milan Mladenović” koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regionu.

Odluku da Jašarijeva ponese ovo priznanje donio je regionalni stručni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija), a ovo je ujedno prvi put da Nagrada pripadne umetnici van teritorije Srbije.

Osim Mileta Kekina koji je imao obaveze sa matičnim bendom “Hladno pivo”, kompletan žiri je prisustvovao svečanosti koju je povodom dodjele nagrade “Milan Mladenović”  organizovala Zadužbina Milana Mladenovića, simbolično, na Milanov rođendan, u beogradskom Dorćol Platzu 21. septembra.

“Ovo je velika podrška za mene i moju muziku i hvala vam što podržavate umetnike sa naših prostora. Prošle godine sam takođe bila u finalu sa drugom pesmom i dobila sam stvarno divne komentare”, kazala je Jašarijeva na dodjeli, prenose Nezavisne.

Dosadašnji dobitnici nagrade ustanovljene 2019. godine bili su “Artan Lili” sa pjesmom “D.E.P.R.A”, “Dram” sa “Daj mi sve” i “Ana & The Changes” sa pjesmom “Tu”.

Zadužbina Milana Mladenovića je predstavila i promotivnu kompilaciju koju čine finalisti ovogodišnjeg konkursa, ali i najavila dva velika projekta – izradu spomen ploče koja će biti postavljena na zgradu u Novom Beogradu, u kojoj je Milan stanovao sa svojim roditeljima – rad umjetnice Lane Vasiljević.

Takođe, premijerno je prikazan i spot za unplugged verziju pjesme ‘Ti si sav moj bol’ osmišljen u saradnji sa Lanom Oršolić. Spot je najava ‘EKV UnplagedSkopje 1992’ albuma koji će u oktobru biti objavljen na digitalnim servisima, a do kraja godine i na ploči. Radi se o jedinom unplugged koncertu u kojem je učestvovao ceo bend, a koji je remasterizovan u saradnji Zadužbine i Dragiše Uskokovića Ćime, koji je taj koncert i odsvirao kao basista EKV-a”, navodi se u saopštenju Zadužbine.

Oznake: Nagrada