Rambo Amadeus održao koncert: ”Zahvalan sam što mi je tehnologija omogućila da sviram”

12.04.2021. | 10:03

”Interplanetarni koncert”muzičara Ramba Amadeusa još je jedan od primjera onlajn koncerata kakve muzičari održavaju u vremenu pandemije, ne bi li koliko-toliko ostali u kontaktu sa svojom publikom.

”Hvala svima koji su gledali, četovali, baš je bilo uzbudljivo. ”VIP bekstejdž”  je kasnio, ali se ipak održao, i tu hvala svima na strpljenju” , rekao je Amadeus.

Kako je naglasio govoreći o onlajn koncertu, nastupi koji ostaju zapamćeni su oni koji su snimani.

”Podsjetiću vas, “Bitlsi” su postali popularni tako što su snimili Mondoviziju. To je bio televizijski koncert sa statistima. Veliki koncerti su snimani, pa su emitovani na televiziji, a to je danas jedino moguće. Ne možemo da pustimo ljude da se gužvaju i ovo je jedini kanal. Jedini način da živa muzika dođe do slušalaca”, naveo je Amadeus.

Amadeus je naznačio i to da, ipak postoje neke prednosti ovakve vrste održavanja koncerata.

”Za mlađe posjetioce sigurno da ne postoji nijedna prednost, jer je njima manje važno ko nastupa, njima je važno da se svi nabiju u gužvu, da budu blizu jedni drugima. Pošto je ta potreba fiziološka kod mladih ljudi. A za stare, ovako kao što sam ja i malo mlađe, je fenomenalno jer, prvo, ne mora da se izlazi iz kuće. Drugo, čovjek se u svojoj kući mnogo slobodnije ponaša. Može sebi da dozvoli i stvari koje ne može na javnim mjestima. Treća stvar, nije gužva na ve-ceu” , rekao je on.

Prema njegovim riječima, onlajn koncert je poseban i po tome što ima individualni momenat.

” Kada je koncert u živo, publika se ponaša kao jedno tijelo, kao jedan entitet. I nema mnogo nekih mogućnosti. Ovdje ipak, svak sjedi u kući i onda imaju mogućnost i da četuju, da ostavljaju neke komentare sa strane, tako da zadržavaju tu individualnu mogućnost da nešto urade, da se istaknu kao pojedinci, recimo”, kaže Amadeus za Glas Srpske.

Koncerata nije bilo više od godinu dana, a Amadeus navodi da, iako je trenutna situacija prilično loša, on će uvijek ostati optimista.

”U svakoj promjeni tražim prednosti. Meni čaša kad je puna do pola ja sam super zadovoljan. Ne kukam zbog ove druge polovine. U tom smislu sam izuzetno zahvalan što mi je tehnologija omogućila da sviram i što će moj bend poslije godinu dana da profesionalno odsvira, i što smo prodali neke karte, i što će da zarade neki dinar. I ja s njima”, dodaje on.