Radost za brojne fanove: Bajaga i Instruktori snimili novi album

20.08.2020. | 16:08

Nadam se da ćemo novi album završiti do kraja nedelje, otkriva Momčilo Bajagić Bajaga.

On kaže da su ovo ljeto on i njegovi “Instruktori” provodili u studiju snimajući.

“Na albumu će biti devet pjesama od kojih su tri potpuno nove. A one stare će biti u novim aranžmanima, teško da će moći da se prepoznaju. Neke su iz filmova, neke iz pozorišnih predstava, neke su stare pjesme koje sam radio za druge izvođače”, priča Bajaga i otkriva da su među njima dvije pjesme iz filma “Hotel Beograd“, špica iz serije “Otvorena vrata”, kao i hitovi “Tvoje oči“ i “Moja draga“, za koje je pisao tekst i muziku, a otpjevao ih je Zdravko Čolić.

Ovo će biti 13. po redu album “Bajage i instruktora” za 36 godina postojanja benda. Posljednji studijski  album “U sali lom” objavili su 2018. poslije šestogodišnje diskografske pauze.

U Pozorištu na Terazijama prije epidemije korona virusa pripreman je mjuzikl “Sa druge strane jastuka” inspirisan Bajaginim pjesmama.

“Bajaga i instruktori” ostali su jedna od najpopularnijih grupa na prostorima bivše Jugoslavije i tri decenije poslije raspada zemlje. Za sutra su imali zakazan koncert u Šibeniku.

Bajaga za Nova.rs kaže da ipak nisu otputovali u Šibenik, jer je u tom gradu pogoršana epidemiološka situacija, što mu je posebno žao.

“Organizatori su sve uradili da bismo došli i imali koncert, dobili su potrebnu dozvolu ali zbog stanja sa virusom, sve je moralo da se odloži za neka bolja, mirnija i zdravija vremena”, zaključio je Bajaga.