Progovorili buntovnim glasom vršnjaka: Banjalučki ansambl na Festivalu festivala

28.07.2021. | 16:17

Četvrte večeri Festivala festivala u Trebinju su na sceni Kulturnog centra nastupili predstavnici Bosne i Hercegovine, i to tročlani ansambl “Dis” Pozorišta mladih Banjaluka, sa predstavom “Mali Agaton”, u režiji Milana Bogdanovića.

Mladi Banjalučani su u koautorskom projektu Anne Stefanišin, Aldijane Sivčev i Sanje Novaković progovorili buntovnim glasom vršnjaka.
U pitanju je, kako je rečeno na okruglom stolu nakon predstave, priča o odrastanju, buntovništvu i vremenu u kojem živimo, ispričana glasovima vršnjaka iz cijelog regiona, koji su im na raspisani javni poziv slali svoja iskustva, razmišljanja i stavove.
Predstava mladih Banjalučana u Trebinje je stigla po izboru selektora Festivala festivala, a bila je i pobjednička na nedavno održanom 49. Teatarskom festivalu BiH “Fedra” u Bugojnu.
Priznanje protagoniste večeri, prema odluci žirija publike, pripalo je glumcu Srđanu Ćiriću.
Sat ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru je priređena promocija teatarskih izdanja iz Srbije i Republike Srpske. Pretposljednje takmičarske večeri nastupa Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom “Art”, po tekstu Jasmine Reze, a u režiji Željka Miloševića, pišu Nezavisne.