Priznanje za mladog glumca: Dragičević prvi dobitnik nagrade „Nebojša Glogovac“

12.04.2023. | 07:03

Prvi dobitnik nagrade koja nosi ime Nebojše Glogovca je Miodrag Dragičević. Pozorišna publika divila mu se u pretstavi „Lorencačo“, a televizijsku je očarao u seriji „Čizmaši“. Zablistao je nedavno i u epizodnoj ulozi u „Južnom vetru“.

Povodom Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Miodragu Dragičeviću je uručena nagrada „Nebojša Glogovac” za izuzetnu umjetničku kreaciju mladog glumca, koja je ove godine dodijeljena prvi put.

Dragičeviću je nagrada „Nebojša Glogovac“ pripala za ulogu Kaspara u istoimenoj predstavi, za koju je dobio i godišnju nagradu JDP, nagradu za ljepotu govora, kao i nagradu „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP za najbolje glumačko ostvarenje na sceni ovog pozorišta u 2019. i 2020. godini.

Dragičević je rođen 1994. godine i pošto je napustio sportsku karijeru, posvetio se glumi i završio Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesorke Biljane Mašić. Na televiziji je prvu ulogu odigrao 2015. godine u seriji Čizmaši, gdje je tumačio glavnog lika, Žiku Kurjaka. Od 2019. je stalni član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Gostujući u Beogradskoj hronici Marko Dragičević navodi da su mu motiv želje i ciljevi koje je sam sebi postavio u glavi.

„Nisam postavio granice već gledam da ih nekako širim i da ih stalno prelazim. Kad god se postavi neka nova granica ispred mene, nastojim da je pređem i da nekako te snove i ciljeve koje imam u glavi, možda jednoga dana ispunim i ostvarim. A ciljeve sam postavio onog dana kada sam saznao da sam primljen na Akademiju“, navodi Dragičević.