“Prijatelji se udalje”: Stiglo pojašnjenje, evo zašto neće biti Samante u seriji “Seks i grad”

14.02.2021. | 11:16

Otkako je Kim Cattrall vrlo jasno i nedvosmisleno dala do znanja da neće učestvovati u reboot-u serije „Seks i grad“, fanovi su se pitali i nagađali kako će biti prikazan ili „otkazan“ omiljeni lik Samanthe Jones.

Od navođenja niza drugih glumica koje bi eventualno mogle zamijeniti Kim u ulozi seksualno oslobođene Sam, do svih načina na koje bi Samantha mogla ‘umrijeti’, no objašnjenje je, čini se, puno banalnije.

“Prijatelji se udalje. Kao što neki ljudi uđu u tvoj život, neki iz njega odu. Prijatelji koje imaš u tridesetima možda nisu isti u pedesetima”, izjavili su iz HBO-a.

Najavili su i neke nove, zanimljive likove te naglasili da ne žele oživjeti život single cura u tridesetima u Njujorku dvadeset godina kasnije, već prikazati život tih žena u pedesetima.

Svim fanovima serije pomalo je neuvjerljiva pomisao da bi „sisters before misters“ Samantha naprosto prekinula sa svojim prijateljicama, pa u ovom slučaju „krivim“ Bigom opsjednutu Carrie i porodične obaveze Charlotte i Mirande za ovo udaljavanje.

Gdje god Samantha bila, nadamo se da uživa u životu, mladim ljubavnicima i novim prijateljstvima, te da među najavljenim novim likovima ima nekih jednako živopisnih i duhovitih kao što je bila neponovljiva Sam Jones, piše Elle.hr.