Prepuna sala NPRS: Premijerno izvedena predstava “Hrkači”

14.03.2022. | 20:56

Predstava “Hrkači”, autora i reditelja Nikole Pejakovića, premijerno je odigrana večeras u prepunoj sali Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Triviće rekla je da će građanima, nakon što su oslabljene mjere koje su bile donesene zbog pandemije virusa korona, dobro doći komedija da se opuste i nasmiju.

“Pejaković je umjetnik koji je već dokazao svoj talenat, tako da je on zabljesnuo i u ovoj predstavi”, rekla je Trivićeva Srni.

Ona je istakla značaj rada i stvaralaštva Narodnog pozorišta Srpske, kao nacionalnog teatra, te dodala da resorno ministarstvo ulaže maksimalno energije i finansija da bi na sceni publika mogla da vidi najbolje predstave.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić rekla je da su premijerna izvođenja predstava uvijek veličanstveni događaji za teatar, ispunjeni posebnim emocijama.

“To se naročito osjeti večeras, jer nakon dvije godine publiku možemo da primimo u punom kapacitetu”, rekla je Grbićeva.

Ona je dodala da predstava “Hrkači” na jedinstven način prikazuje anomalije društva, ali liječi i pročišćava um.

U predstavi “Hrkači” igraju Nikolina Friganović, LJubiša Savanović, Miljka Brđanin, Danilo Kerkez i Miodrag Markićević.

Pejaković je ranije rekao da je riječ o komediji, koja govori o još aktuelnoj temi pandemije virusa korona, ali i o ljudima i bolestima koje napadaju dušu, o “demonskom egu, o strastima i moralnom sunovratu modernog društva i ove civilizacije”.