Premijera za godinu dana: Počelo snimanje serije “Vreme zla” po romanu Dobrice Ćosića

09.08.2020. | 15:06

Sve one koji su voljeli da gledaju “Korene”, obradovaće vijest da je počelo snimanje serije “Vreme zla”, koje se radi po trilogiji romana Dobrice Ćosića “Grešnik”, “Otpadnik” i “Vernik”.

Scenario za petnaest epizoda je napisala Sanja Milosavljević, a projekat režira Ivan Živković. Snimanje će trajati do kraja godine, a premijera serije se planira na jesen 2021. godine na kanalu Nova S.

“Radnja serije se dešava u Srbiji uoči i na samom početku Drugog svjetskog rata. Sve je predstavljeno kroz političku elitu i odnos komunizma sa drugim ideologijama, u trenutku opasnosti koja se nadvija nad Evropom”, priča za Blic reditelj Ivan Živković.

On otkriva da će u projektu učestvovati više od 200 glumaca, a da će se pojedini likovi iz “Korena” pojaviti i u novoj seriji.

To jesu likovi iz “Korena”, ali 50 godina kasnije, kao na primjer Vukašin Katić. Od glumaca iz “Korena” pojaviće se Goran Šušljik, Radovan Vujović, Žarko Laušević, Igor Đorđević, samo sada svi oni igraju neke druge likove.

Zanimljivo je da Žarko Laušević neće tumačiti Aćima Katića, kao ni Goran Šušljik, koji neće igrati lik sluge Nikole.

“U “Vremenu zla” Nada Šargin će igrati Milenu Katić, Raša Vujović Ivana Katića, Goran Šušljik tumačiće Petra Bajevića, a Žarko Laušević Vukašina Katića. Tu su i Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović, Nataša Ninković, Goran Bogdan, Pavle Mensur, Pavle Čemerikić, Sanja Marković, kao i gosti Voja Brajović, Sergej Trifunović”, otkriva reditelj Živković.

U seriji kao lik se pojavljuje i sam pisac Dobrica Ćosić, koga će tumačiti Uroš Jovčić. Za scenografiju je zadužena Ivana Lovre, kostime će kreirati Boris Čakširan, a muziku komponovati Irina Dečermić.

“Koreni” su doživjeli veliki uspjeh kod gledalaca. Reditelj se nada da će im publika dati povjerenje i za seriju “Vrijeme zla”.

“To je zaista odlična i uzbudljiva literatura o uzbudljivom i dramatičnom dobu. O uspjehu ćemo pričati kad publika da svoj sud. Inače, ogroman je ovo projekat i neobično zahtevan, a snimamo ga u čudno i nepredvidivo vrijeme koje nas je obuhvatilo sve na planeti. Sreće moramo imati i nadam se da će nas pratiti”, ističe Živković.