Premijera Plesne predstave ”Ružno pače” u Dječijem pozorištu RS

Plesni klub ”Gemma” i Obrazovno-vaspitna ustanova ”Prva baletska škola” Banjaluka će dana 28.12.2018. godine (petak), u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, odigrati pretpremijernu (18:00) i premijernu predstavu ”Ružno pače” (20:00).

Plesna predstava „Ružno pače“ je nastala po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena. Radnja je smještena u savremeno doba. Ružno pače je djevojčica koje je zbog toga što je drugačija oduvijek bila neprihvaćena u društvu i u okolini. Kroz odrastanje je nailazila na razne društvene prepreke, od vrtića i škole pa sve do ljubavnih problema. Sve dok jednog dana, sasvim slučajno nije otkrila jednu posebnu ljubav, ljubav prema baletu.

Interesovanje za predstavu je veliko. PK Gemma sa ovom predstavom nastavlja da obilježava svoj 30-ti rođendan, a Prva baletska škola se nakon dvije uspješne premijere ”Kopelije” i ”Pepeljuge” sve aktivnije uključuje u kulturnu scenu grada Banjauka.

Režiju, koreografiju i scenario potpisuje Ana Mazalica. Koreografi su pored pomenute Ane Mazalice i Nikolina Jelača, Tatjana Tušinski, Aco Romanić, Tea Koljančić i Sonja Vojnović.

Plesači u predstavi plešu klasičan balet, džezdens, savremeni ples, hip hop i latinoameričke plesove.

 

(BL PORTAL)

 

 

Ostavite komentar: