Premijera na dan rođenja legendarnog pjevača: Stiže još jedan film o Tomi Zdravkoviću

10.11.2021. | 21:30

U Crnoj Gori je prije dva mjeseca počelo snimanje dokumentarnog filma “To je Toma”, koji će biti premijerno prikazan 20. novembra, na dan rođenja legendarnog pjevača.

Reditelj Boban Rajković je za portal “Niške vesti” rekao kako je riječ o dokumentarcu u kojem će se pojaviti brojni prijatelji velikog boema, ali i njegova udovica Gordana Zdravković, kao i da će ovo ostvarenje otkriti veliki broj do sada nepoznatih detalja o pokojnom pjevaču.

“Postoji mnogo njegovih ličnih svjedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti”, rekao je Rajković.

Jedan od sagovornika je Zoran Kalezić, Zdravkovićev kum i poznati pjevač narodne muzike. U njegovom domu u Crnoj Gori pala je prva klapa dokumentarca.

“Motiv za snimanje dokumentarnog filma je 30 godina od njegove smrti. Film će imati i igrane elemente, a ja sam potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživjeti emociju koju su osjećali kako njegova publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini”, kaže producent Oliver Paunović.

“Dokumentarac će obilovati i mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića”, kažu autori ovog ostvarenja.

Ideju za film potpisuje Miloš Paović, a scenarij Vladimir Ristić i Boban Rajković. Dokumentarac je sniman u Crnoj Gori, Beogradu, Aleksincu, Nišu i Leskovcu.

“To je Toma” će biti premijerno prikazan 20. novembra u Aleksincu.