Predstavom „Bog masakra“ počeo ovogodišnji „Zaplet“

22.10.2022. | 21:44

Predstavom „Bog masakra“ u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac počeo je ovogodišnji Međunarodni festival glumca „Zaplet 14“, koji svake godine okupi odlične predstave različitih pozorišta iz regiona, a samim tim i mnoštvo zaljubljenika u pozorište.

Otvaranju Festivala, u ime Grada, prisustvovala je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti Danijela Kajkut.

Na „Zapletu“ u takmičarskom programu biće odigrano pet predstava iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Riječ je o predstavama: „Realisti“ Teatra „Edžit“ iz Zagreba, „Naš sin“ Fonda „Hartefakt“ iz Beograda, „Tihi udah“ Mestnog gledališča Ljubljana, „Siročad“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i „Pluća“ u koprodukciji „Madlenianuma“ i „Maradora“.

Festival, koji se ove godine održava pod sloganom „U krugu porodice“ – 28. oktobra zatvoriti stendap „U procesu“ Srđana Dinčića, a publika će imati priliku da pogleda izložbu likovnih radova „Samo sam se igrala“ Vladimirke Velage, studentkinje druge godina banjalučke Akademije umjetnosti.
U programu „Razgovor sa glumcima“ publici će se predstaviti: Miloš Timotijević, Tamara Dragićević, Boris Šavija i Milan Marić.

Grad je podržao i ovogodišnji Festival „Zaplet“.

Raspored predstava