Pravila za ulazak u pozorišta Brodveja: Na uvid potvrda o vakcinaciji, na licu maska

30.07.2021. | 20:22

Publika u pozorištima na Brodveju u Njujorku moraće ubuduće da pokaže potvrdu o vakcinaciji i da na svim predstavama nosi zaštitne maske, saopštilo je udruženje Liga Brodveja.

Svi izvođači na sceni, radnici iza kulisa i osoblje pozorišta moraće da se vakcinišu, saopštila je danas Liga Brodveja. Ovi propisi važiće tokom cijelog oktobra i odnosiće se na sve scene, odnosno 41 profesionalno pozorište.
Svi će morati da nose maske osim u vrijeme kada jedu ili piju i to na posebnim mjestima.
“Jedinstvena politika u svim pozorištima na Brodveju u NJujorku pojednostavljuje stvari za našu publiku i trebalo bi da još više ulije povjerenje našim gostima u pogledu toga koliko Brodvej ozbiljno shvata bezbjednost publike”, rekla je predsjednik Lige Šarlot Sent Martin.
Od ovih propisa izuzeta su djeca mlađa od 12 godina, jer se ova grupa ne može vakcinisati, kao i lica sa određenim medicinskim stanjem ili lica kojima religija ne dozvoljava vakcinaciju. Ta lica moraju da pokažu negativan test na virus korona, prenosi AFP.
Liga Brodveja saopštila je da će ove propise o vakcinaciji razmotriti u septembru radi nastupa i izvođenja u novembru i dalje. Brodvej, koji je zatvoren od proljeća prošle godine, u potpunosti se otvara u septembru.
Saopštenje Brodveja uslijedilo je nakon što je njujorška Metropoliten opera saopštila da će i publika i izvođači morati da budu vakcinisani za predstojeću sezonu.