Poznata glumica o borbi sa korona virusom: U ruku me poljubio, ja ih poslije nisam oprala

15.02.2021. | 15:30

Glumica Nela Mihajlović na jesen prošle godine preležala je korona virus, a sada je ispričala sa kakvim simptomima se suočila.

“Negdje od 20. oktobra je grlo počelo da me boli, ali to su bili identični simptomi kao svake godine kada me zakači neki virus koji prolazim na nogama. Tako sam i ovaj put bila na nogama, igrala sam predstavu, nisam imala nekih problema. Bilo mi je crveno grlo, imala sam čulo mirisa, ukusa, sve… Da bih 27. oktobra u pozorištu došla u kontakt sa jednim kolegom sa kojim se dugo nisam vidjela, a sa kojim sam bliska.

Uzeo me je za ruku i poljubio me u ruku, ja sam vrlo brzo otišla, ali nisam otišla da operem ruke… I on meni već to popodne javi da je saznao da je koleginica prethodne večeri na predstavi dobila rezultat da je pozitivna, i da on ide da se testira… 28. mi već javlja da je pozitivan”, ispričala je Nela u emisiji RTS ordinacija, pa nastavila:

“Ja dobijam temperaturu 28. ujutro, već 29. radim test i 30. dobijam pozitivan test. Glava me je baš boljela, to je bilo specifično jer me inače jako rijetko boli glava, nemam te neke migrene… Neprijatan osjećaj. To je trajalo dva dana i prestalo. Potom, tek za 6-7 dana gubim prvo čulo mirisa, a potom i čulo ukusa. Čulo ukusa mi se brzo vratilo, a čulo mirisa mi se dugo, dugo nije vratilo, čak i sada imam osjećaj da nije kao prije, rekla je, prenosi Blic.

Nela je priznala da je bila u velikom strahu i da se sve vrijeme nadala da neće morati na bolničko liječenje.

“Uhvatio me je strah, jer mnogo toga ne znamo o ovom virusu i bio me je strah za djecu. Išla sam na skener i pojavile su mi se promjene na plućima. Djelovalo je lagano, bez gubitka daha, osim zamaranja. Rekla sam doktorki da me samo ne šalje u bolnicu, to mi je bio najveći strah. Uradila sam neke silne nalaze kroz krv, bili su odlični rezultati i mogla sam da budem kod kuće.

I stvarno, kada je sve to prošlo, kćerka i ja odlazimo do prodavnice u neku nabavku… Na povratku sam joj rekla da mi jako lupa srce, da imam tahikardiju koju inače nemam, a ona mi je rekla da se malo zadihala”, ispričala je glumica, kojoj je i starija kćerka bila zaražena, dok suprug i mlađa kćerka nisu.

Nela je zatim apelovala na sve da budu odgovorni i da poštuju mjere.

“Moramo biti odgovorni. Treba da slušamo sve što ljekari preporučuju. Mene najviše uznemiruje strah koji se pojavio kod ljudi, on blokira, ne možemo da živimo sa strahom”, dodala je glumica.

Oznake: Borba, Glumica, Korona