Posjetioci dobro došli do 15. januara: Otvorena izložba “Udahnimo život starim knjigama”

24.12.2021. | 18:20

U Narodnoj biblioteci “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici večeras je otvorena izložba “Udahnimo život starim knjigama”.

Vršilac dužnosti direktora biblioteke Tamara Zrnić rekla je Srni da postavka obuhvata mnoštvo predmeta nastalih od novinskog papira i tridesetak knjiga koje su bile predviđene za otpis, a dio njih je oštećen u zemljotresu krajem prošle godine.

Ona je istakla da je cilj izložbe da se ukaže na vrijednost knjige, bez obzira na to u kakvom je stanju.

“Osim toga, cilj nam je bio i da u zajednički rad uključimo i druge ustanove, naše sugrađane nadarene za umjetničko stvaranje, a posebno djecu svih uzrasta koja su pokazala izuzetnu kreativnost u izradi eksponata”, dodala je Zrnićeva.

Prema njenim riječima, u izradi eksponata su, osim zaposlenih u biblioteci, učestvovali i polaznici Male pričaone, Osnovna škola “Petar Mećava”, Srednjoškolski centar Kostajnica, Klub za djecu “Kestenko” i Kostajničanka Ana Karan koja se bavi likovnim stvaralaštvom.

“Ova saradnja je izrodila mnoštvo kreativnih radova, koji su zapravo prava umjetnička djela. U postavci izložbe posjetioci mogu vidjeti likovne radove iscrtane na listovima knjiga, novogodišnje dekoracije, dekoracije za enterijer, modne dodatke i još mnogo toga što bi moglo da uljepša i ukrasi životni prostor”, navela je Zrnićeva.

Posjetioci će moći vidjeti izložbu u prostorijama biblioteke svaki radni dan od 7.00 do 15.00 časova do 15. januara iduće godine.

Oznake: Izložba, Kostajnica