Popularni junak: Antonio Banderas zna ko će biti novi Zoro

28.11.2022. | 14:00

U doba „ponovnog oživljavanja“ popularnih junaka na filmskom platnu i u vremenu rimejkova, Antonio Banderas otkrio je ko bi, prema njegovom mišljenju, bio odličan izbor da krene njegovim stopama – kao legendarni Zoro.

Glumac koji je igrao poznatog heroja u filmu Maska Zoroa (The Mask of Zorro) 1998, i u nastavku pod imenom Legenda o Zorou (The Legend of Zorro) 2005, rekao je da bi njegov kolega iz serije Uncharted – Tom Holand, savršeno odgovarao za ulogu maskiranog junaka.

„Kada bi me pozvali da opet glumim Zoroa, uradio bih ono što je Entoni Hopkins uradio za mene, a to je da ‘prenesem baklju'”, rekao je Banderas na pitanje o mogućnosti snimanja trećeg filma franšize o Zorou, misleći na kako mu je Hopkins prepustio ulogu u prvom filmu.

„Tako je energičan i zabavan, ima ‘ono nešto’ što je za ovu ulogu neophodno”, rekao je Banderas o Holandu.

U filmovima o Zorou, koje je režirao Martin Kembel, glumila je i zvezda Ketrin Zita Džons.

Prvi film je bio dio niza uspešnih angažmana tokom devedesetih za Banderasa, uključujući Desperado (Desperado), Evitu (Evita) i Filadelfiju (Philadelphia), nakon što je počeo da radi u španskoj kinematografiji sa rediteljem Pedrom Almodovarom, prenosi RTS.

Dok franšiza o Zorou trenutno nema najavljene sigurne projekte u skorijoj budućnosti, Banderas trenutno priprema još jedan nastavak – animirani film Mačak u čizmama: Poslednja želja (Puss in Boots: The Last Wish).

U tom filmu, Banderas ponovo daje glas ljupkom mačjem liku koji je nastao u filmovima o Šreku (Shrek) nakon dugometražnog Mačka u čizmama (Puss in Boots) iz 2011.