Počinje jesenja sezona “Malih noćnih razgovora”: Za početak promocija zbirke priča Mihaele Šumić

27.08.2021. | 12:57

Jesenju sezonu Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” će započeti serijom promocija novih knjiga u programu koji je nazvan “Mali noćni razgovori“.

Promocije će se održavati u Banskom dvoru i u saradnji sa ovom ustanovom, sa početkom u 21:00 čas. U “Malim noćnim razgovorima“ predstaviće nove knjige i značajne domaće i regionalne autore, a u “službi književnosti“ će se naći i muzička, dramska i vizuelna umjetnost.

“1.septembra promovisaćemo zbirku priča ‘Herbarij svete smrti’, mlade banjalučke autorke Mihaele Šumić. Kvartet ‘Libertango’ u kojem sviraju četiri profesora muzike i prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske, Slađana Zrnić, učešćem u programu će pružiti podršku promociji i razvoju domaće književnosti. U slučaju vremenskih neprilika promocija će se održati u Vijećnici Banskog dvora, a besplatne pozivnice za promociju mogu se preuzeti na biletarnici svakim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova”, kazala je direktorica Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ“.

Polovinom septembra razgovaraće o romanu “Tri znaka kruga“, autora Saše Karalića.

“Saša je Banjalučanin koji živi u Amsterdamu gdje je stalni predavač na Akademiji ‘Gerit Ritveld’. Promocija će početi otvaranjem Sašine multimedijalne izložbe ‘Kvadrat’, u Malom izložbenom salonu Banskog dvora”, najavila je Sanela Babić.

U planu su i promocije grafičke novele “More je bilo mirno“ Tanje Stupar Trifunović i Tatjane Vidojević, romana “Gravitacije“ Senke Marić, romana “Okretište“ Damira Karakaša…