Počinje “Imperativ”: Promocija knjige o Banjaluci na otvaranju festivala

13.07.2020. | 12:25

Promocija reizdanja knjige “Banjaluka u putopisima, zapisima i legendama” autora Mate Džaje , otvaranje izložbe “Sto knjiga o Banjaluci” i program posvećen radu književnika Bekima Sejranovića obilježiće otvaranje Trećeg festivala književnosti “Imperativ“ 15. jula u Banskom dvoru – Kulturnom centru.

Promocija knjige koja je pogled na ljepotu i istoriju Banjaluke i Krajine, te njenih stanovnika kroz oči velikih francuskih, ruskih, engleskih, njemačkih, turskih i naših putnika i putopisaca i otvaranje izložbe monografija održaće se u 18:00 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora. Ovi događaji organizovani su u saradnji sa Antikvarijatom “Ramajana”.

Veče posvećeno književnom radu nedavno preminulog Bekima Sejranovića biće održano u 20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. O Bekimu, koji je bio jedan od osnivača Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“ i umjetnički direktor ovog Festivala razgovaraće novinar i književni kritičar Đorđe Krajišnik i Ivan Bevc, direktor Izdavačke kuće „Booka“ iz Beograda. Tokom večeri publika će biti u prilici da pogleda snimak na kojem Bekim čita jednu od posljednjih priča koju je napisao “Miss misery na otoku Susku”.

Bekim Sejranović

Bakim Sejranović

Sajamski dio Festivala biće otvoren 15. jula u 17.00 časova. I ove godine, tokom festivalskih dana, posjetioci će moći obići štandove najznačajnih izdavača iz regiona, ali i iz Banjaluke u periodu od 10.00 do 20.00 časova. Pored aktuelnih izdanja, izdavači su pripremili i povoljne sajamske cijene.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvor.