Počela manifestacija „Dani Vlade S. Miloševića 2022“

09.04.2022. | 20:42

Sjajnim koncertom Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci otvorena je tradicionalana kulturna manifestacija „Dani Vlade S. Miloševića 2022“.

U čast godišnjice rođenja akademika Vlade S. Miloševića, etnomuzikologa, kompozitora i muzičkog pedagoga, jednog od najvećih imena umjetničke muzike Republike Srpske i BiH i ove godine biće priređen bogat kulturno – umjetnički program, koji će trajati do 20. aprila.

Otvaranju održanom u Banskom dvoru prisustvovali su i predstavnici Grada Banje Luke.

Šefica Odsjeka za kulturu, socijalnu politiku, udruženja građana i vjerske zajednice, Nevena Blagojević – Podrić poručila je da je ova manifestacija od velikog značaja za kulturni život Banje Luke, te da je Grad tradiocionalno podržao ovu manifestaciju putem Kalendara kulturnih manifestacija.

Organizatori ove manifestacije su Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzikološko društvo Republike Srpske.

Podsjećamo, s ciljem promocije i razvoja umjetničkog i naučnog stvaralaštva prvenstveno u oblasti muzike, ali i drugih vidova umjetnosti, ova jedinstvena manifestacija ustanovljena je 1999. godine.