Otvoren “Banja Luka Fest”: Stefan Milenković zablistao, vatromet iznad Kastela

06.07.2021. | 22:06

Stefan Milenković, svjetski poznati virtuoz, večeras je svečano otvorio jedan od najvećih regionalnih festivala “Banja Luka Fest”.

Milenković se nakon spektakularnog ulaska na scenu obratio prisutnima te neposredno pred izvođenje prve numere izrazio zahvalnost i zadovoljstvo što se nalazi pred banjalučkom publikom.
“Ovo gledam kao početak jednog divnog perioda nakon godinu i po dana teškoća”, rekao je Milenković.

Tvrđava Kastel je još jednom ugostila najveće zvijezde, a na crvenom tepihu, između ostalih, našli su se popularni regionalni pjevači Jelena Tomašević i Kiki Lesendrić.
“Večeras imamo priliku da uživamo u nesvakidašnjoj muzici”, izjavio je Lesendrić.

Foto: Banja Luka Fest / Facebook

Lesendrić je najavio i svoj koncert u Banjaluci, gdje će se zajedno sa svojim bendom predstaviti publici 4. septembra.

Svoje oduševljenje nije krila ni Tomaševićeva koja je posebno naglasila da se u Banjaluku uvijek rado vraća.
“Regionu je bio potreban jedan ovakav festival, na kojem će svoje umeće pokazati muzičari svetskog glasa. Srećna sam što ću slušati Stefana Milenkovića i što sam deo jednog ovakvog događaja”, kazala je ona, navode “Nezavisne novine“.

Foto: Banja Luka Fest / facebook

Događaju je pristvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je kazao da je ova manifestacija bitna za Banjaluku i njen položaj.
“Ovaj festival je od velikog značaja za Banjaluku zbog dolaska ljudi iz regiona, ali i zbog hrabrosti koji su pokazali organizatori da nakon više od godinu dana pauze prouzrokovane pandemijom virusa korona, organizuju ovakav događaj”, zaključio je Stanivuković.

Prvo veče Banja Luka festa završeno je vatrometom iznad tvrđave Kastel.