“Othranila me žena koja je preživjela Jasenovac, moja baka”: Nikolina u “Dari” glumi hrabru Milevu

23.02.2021. | 21:04

Nikolina Friganović, koja je u “Dari iz Jasenovca” glumila Milevu otvoreno je pričala koliko je potresena poslije gledanja premijere filma.

Banjalučka glumica je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji otvorila dušu.

“Gledala sam film, bila sam u nekoj vrsti grča, potrebno mi je da ga gledam opet. Vidjela sam zbog čega smo svi bili tu i sa te strane sam mirna”, rekla je Nikolina.

Glumila je Milevu u filmu, hrabru ženu koja je na samom početku filma pokazala snagu.

“Mileva je kozaračka žena, žena od kamena, suštinski osjećajna i brižna majka, bila je svjesna šta će se desiti, od samog početka je shvatila šta se dešava, znala je da mora da djeluje, to je čista ljubav. Svaki čovjek koji čuje nešto o ovom strašnom događaju reagovao bi tako kako se reaguje – ljudski. Svim svojim bićem predala sam se zadatku koji je bio ispred mene, odrasla sam uz priče stradanja u jasenovačkom logoru, dio porodice mi je stradao, a othranila me je žena koja je preživjela – moja baka. Mi tu priču genetski nosimo, izvinite, ja se uzbudim kada pričam o ovome”, rekla je glumica i zaključila: “Vagali smo sve emocije, koliko god je bilo teško držali smo se zajedno, to je rezultovalo onim što smo mogli da vidimo.”

“Predosjećala sam da će nastati velika bura, mislim da je počelo prije prikazivanja, moja odluka je da ne ulazim u to, da sačuvam sve u sebi. Nisam htjela da prljam priču o Jasenovcu tim komentarima, normalno je da ljudi imaju stavove o tome”, rekla je banjalučka glumica Nikolina Friganović.