Orkestar sa muzičarima iz svih zemalja svijeta snimio pjesmu VIDEO

06.12.2020. | 10:27

Prvi put u istoriji, 197 muzičara, po jedan iz svake države, formirali su orkestar kako bi naglasili zajedništvo uprkos granicama i kulturnim različitostima.

Earth Orchestra (Orkestar Zemlje) snimio je pjesmu “Together is Beautiful“ (Zajedno je divno) na raznim lokacijama, a dokumentarac koji je pratio tu priču objavljen je u petak.

Članica orkestra Olga Nk iz Kameruna rekla je da taj projekat, pripreman tri godine, vidi kao “cio svijet koji se drži za ruke“, prenosi Rojters.

I druge muzičare dirnuo je ujedinjujući element projekta. U maju prošle godine 57 od 197 muzičara susrelo se u slavnom studiju Ebi Roud u Londonu kako bi snimili kostur pjesme.

Projekat je nadgledao nagrađivani kompozitor Džordž Fenton, ali velik dio muzičara improvizovao je zadate melodije i teme, kombinujući muzičke stilove i koristeći instrumente iz svojih država.

Rumunski kontrabasista Mihael Kretu kazao je da je ta pjesma upravo ono što je svijetu potrebno u ovom trenutku. “Više saradnje sa svima“, poručio je Rumun.

Earth Orchestra čine muzičari iz 193 zemlje članice UN, dvije zemlje posmatrača (Vatikan i Palestina), ali i sa dvije teritorije koje nisu članice Svjetske organizacije – Tajvana i Kosova.

Kako prenosi N1, Srbiju predstavlja pijanista Nenad Ivović.

 

 

Oznake: Muzičari, Orkestar