Organizatori prezadovoljni: Jubilarni Fresh Wave – više od očekivanog

15.08.2022. | 20:37

Četiri festivalska dana zaokružila veliku rođendansku proslavu jubilarnog Fresh Wave Festivala!

Više od sedamdeset izvođača nastupilo je na tri festivalske bine jubilarnog, desetog izdanja Fresh Wave Festivala na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Najviše se svakako očekivalo od headlajnera M:Tel Main bine, a odlilčnim nastupima izvođača: Sama’ Abdulhadi, Adam Beyer, Hernan Cattaneo, Claprone, Technasia i Hot Since 82 u potpunosti su opravdali ta očekivanja. Sa emotivnim nabojem i neponovljivom energijom ovi su se izvođači upisali na stranice najbolje muzičke priče, Fresh Wave Festivala, čije je deseto poglavlje završeno proteklog vikenda.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na Jagermeister LIVE bini na kojoj je publika desetog Fresh Wave-a u delirijumu ispratile nastupe nekih od najtraženijih i najcjenjenijih regionalnih izvođača poput, Vojka V. Gršeta, Timbeta i Ajsa, Smoke Mardeljana, Krankšvester i Z++.

“A onda nam je priroda ponudila svoju koreografiju, kišu, koja je na kraju postala ‘hevy rein’ i uprkos velikim naporima tehničke ekipe i trenutka kad se činilo da će uspjeti, program se s LIVE stage-a posljednje večeri morao odgoviti za nedjelju 15. avgust i održati na najvećoj – Main bini festivala. Tako su nam nastupi Senide, Kukus Klana, Buč Kesidi, Grin Bulz pružili rođendanski pokon vrijedan jubileja, a to je još jedno festivalsko veče! Fresh Wave je pokazao da može, a zahvaljujući velikom razumjevanju izvođača i uloženim naporima organizatora, publika 10. Fresh Wave Festivala neće biti uskraćena ni za jedan od najavljenih nastupa izvođača”, saopštili su organizatori.

Energy bina je opravdala epitet najuzbudljivije underground bine elektronske muzike u BiH i publici predstavila izvođače od koji su mnogi po prvi put nastupili na Fresh Wave Festivalu ali u Banjaluci uopšte. Poseban kuriozitet ovogodišnjeg izdanja festivala su upravo i mnogobrojne premijere pred publikom Fresh Wave-a ali i premijerni nastupi u BiH, što ovaj festival izdvaja u odnosu na sve druge muzilke događaje u zemlji.

“Mnogobrojni domaći izvođači prodefilovali su festivalskim binama čime je i deseti Fresh Wave kao i prethodnih devet izdanja festivala nastavio da njeguje ideju da se nekim od najcjenjenijih muzičkih izvođača iz svijeta i regiona na istim binama pojave i banjalučki i izvođači iz BiH i time se nesumnjivo pokazao kao najvažniji festival koji na ovaj način direktno podržava domaću muzičku scenu”, dodali su organizatori.