Okićen titulom “najboljeg”: Hard rok bend “Charna” pobjednik “Banjalučke gitarijade”

04.01.2022. | 16:11

Banjalučki hard rok bend “Charna”, sastav koji se od samog početka muzičkog djelovanja fokusirao na autorski rad, gradeći čvrst zvuk sa dosta melodijskih i dinamičkih dionica, pobjednik je nedavno organizovane šeste “Banjalučke gitarijade”.

O tituli najboljeg benda iz Banjaluke odlučivao je žiri sastavljen od legendi rokenrol zvuka Balkana pa su tako o kvalitetu bendova odlučivali Bora Đorđević (“Riblja čorba”), Petar Jelić (“YU grupa”), Milan Đurđević (“Neverne bebe”), producent Zoran Đurić (“Queen estrada”) i Igor Paspalj, najbolji gitarista na svijetu po ocjeni “Guitar magazina”.

Bend “Charna”, koji čine David Jojić (vokal), Igor Stanković (gitara), Srećko Popović (gitara), Darko Karać (bas gitara) i Vladan Gvozdić (bubanj), odnio je ubjedljivu pobjedu na “Banjalučkoj gitarijadi” po ocjeni stručnog žirija te je osvajanjem laskave titule najboljih dobio i nagradu – snimanje singla u muzičkom studiju “Pavarotti” u Mostaru.

Najbolji bend po ocjeni publike bio je sastav “Futurephobia”, a na “Gitarijadi” su nastupili i sastavi “Aberdar”, “Bez rikverca” i “Vibra”, pišu Nezavisne.