Održana komemoracija Ivanu Bekjarevu: Bio je prva osoba koju smo zvali za sve

05.02.2021. | 16:30

Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na Sceni “Ljuba Tadić”, a prisustvovali su članovi porodice, prijatelji i kolege, kao i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Okupljeni su između ostalog pogledali inserte iz filmova u kojima je igrao Bekjarev i dijelove njegovih televizijskih intervjua.

“Bio je prva osoba koju smo zvali za sve, nismo sigurni jesmo li uspjeli da pokažemo koliko ga poštujemo, volimo i cijenimo”, emotivnim govorom se obratila glumica Iva Štrljić, bivša studentkinja Bekjareva.

Glumac i voditelj Milan Kalinić, takođe student Ivana Bekjareva, napomenuo je da je njegov profesor bio strastveni zvezdaš, ali i veliki glumac.

“Nikada, baš nikada nije propustio nijedno predavanje”, rekao je Kalinić.

Od glumca su se oprostili upravnica JDP Tamara Vučković i kolege, a komemoraciju su od kolega prisustvovali Branka Petrić, Rada Ðuričin, Vlasta Velisavljevića.

Bekjarev je preminuo 16. novembra od posljedica korona virusa, a posljednja pošta glumcu nije mogla da bude održana zbog epidemioloških mjera.

Poznati glumac i junak mnogih serija, predstava i filmova, sahranjen je 21. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Osim glumom, bavio se i voditeljskim poslom, bio je profesor glume na Akademiji umjetnosti BK, dugogodišnji selektor Festivala monodrame i pantomime, kao i saradnik fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Bekjarev je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine.