Održan koncert Daše Bosnić i Damjana Stanišića: Publika uživala u izvođenju ruskih romansi

27.07.2021. | 12:50

Koncert Davorke Daše Bosnić (vokal) i Damjana Stanišića (gitara) održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Publika je uživala u jedinstvenom izvođenju ovog vokalno instrumentalnog dua koji je izveo neke od najljepših ruskih romansi, kao i poznate numere tradicionalne muzike.

Kako Davorka kaže, romansa je sredstvo i dragulj, koji čuva tajne vremena, snagu naroda i njegovog opstanka. Pored njihovog nadahnutog nastupa, ovaj koncert ostaće zapamćen i po tome što je publika izvlačila papiriće sa nazivima pjesama iz šešira i tako birala pjesme koje su izvodili, a Daša i Damjan ističu da su uživali u energiji koju su zajedno stvorili.

“Ovaj koncert je naš nastavak traganja koje smo započeli pre dve godine. Onda smo naravno bili ometeni situacijom koju smo svi odživeli svako na svoj način. Tragamo kroz zvuk za emocijom koju nosimo u sebi, a ne znamo korjene, a zapravo muzika daje te korene. Nas dvoje pokušavamo da ukrotimo naše energije tražeći ono što nas spaja kroz energiju pjesme koju odaberemo. Uživamo u izvođenju romansi, nije važno sa kojeg su podneblja. Nekako smo se otuđili i mislim da nas dvoje instiktivno želimo da se prizemljimo, a još uvijek ne znamo šta je to zapravo, odgovore tražimo u muzici”, kazala je Davorka.

Damjan Stanišić naglasio je da je na sceni Banskog dvora bio sa četiri ljepotice, Dašom i tri prelijepe gitare.

“Jedna je Daša koju mi je bog dodijelio, a tri sam dobio na poklon od Zorana Kuvača banjalučkog majstora gitara”, objasnio je Damjan.

Oznake: Banski dvor, Koncert