Odlazak “loše djevojke rokenrola”: Preminula Roni Spektor

13.01.2022. | 12:13

Roni Spektor, članica grupe The Ronettes, poznata kao “originalna loša djevojka rokenrola”, preminula je od raka, navodi se u saopštenju porodice objavljenom na njenom zvaničnom sajtu.

Čuvena pjevačica, koja je uticala na mnoge druge muzičke zvijezde, od Džona Lenona do Bilija Džoela i Ejmi Vinhaus, imala je 78 godina, piše Yahoo.

“Naš voljeni zemaljski anđeo, Roni, mirno je napustila ovaj svijet poslije kratke borbe sa rakom. Bila je sa porodicom i u naručju svog muža, Džonatana. Roni je živjela svoj život sa sjajom u očima, uvrnutim smislom za humor i osmjehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njen radosni zvuk, razigrana priroda i magično prisustvo živjeće u svima koji su je poznavali, čuli ili vidjeli. Umjesto cvijeća, Roni je tražila da se donacije daju vašem lokalnom skloništu za žene ili Američkom fondu indijanskog koledža. Proslava života Roni i muzike biće najavljena uskoro. Porodica sa poštovanjem traži privatnost u ovom trenutku”, navodi se u saopštenju u cjelosti.

Roni Spektor je rođena kao Veronika Ivet Benet u španskom Harlemu 10. avgusta 1943. godine.

Kada je imala samo 14, formirala je grupu Darling Sisters, poznatu kasnije kao The Ronettes, zajedno sa svojom starijom sestrom Estel Benet i rođakom Nedrom Tali.