Objavljene nominacije: Ko vodi u muzičkoj trci za nagradu Gremi?

24.11.2021. | 13:45

Američki muzičar Džon Batist i kanadski pevač Džastin Biber  vode po broju nominacija za Gremi muzičke nagrade, koje dodeljuje američka muzička industrija, objavljeno je danas.

Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova – R'n'B, džez, muziku američkih korena do klasičnih i muzičkih videa daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvijezde koji ima osam nominacija.
Batist je nominovan za album godine za “We Are” kao i za poloču godine sa numerom “”Freedom”, koja je svojevrska oda gradu NJu Orleansu.
Pjevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.
Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pjevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.
Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodjele Gremi nagrada koju će prenositi televizija Si-Bi-ES jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.
Harvi Mejson mlađi, predsednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju “ljepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog”.