Novi momenti: Sloboda Mićalović u ulozi kada ljepota nije u prvom planu

19.03.2022. | 11:33

Popularna glumica Sloboda Mićalović trenutno je u domaćim bioskopima aktuelna s novim filmom “Bilo jednom u Srbiji” Petra Ristovskog, a za Tanjug ističe da se srpska kinematografija možda sve više okreće temama iz istorije, jer nam je sadašnjost veoma surova.

Film epohe koji govori o industrijskom razvoju grada Leskovca u periodu između dva svjetska rata, imao je premijeru 6. marta upravo u navedenom gradu gdje je i sniman, a Mićalović tumači neobičnu djevojku Ružicu koju život nije mazio, tako da mora sama da se izbori za svoje mjesto pod suncem.

“Meni je bilo uživanje da igram lik koji ima početak, sredinu i kraj. Obično kada ne igram glavnu ulogu, onda je teško da se isprati čitava ta prateća dramska linija. Naravno, u samoj TV seriji nakon filma to će biti mnogo bolje, znatno uzbudljivije, sa više materijala, što se mene tiče. Opet, u samom filmu je bilo dovoljno da su provukli ženu koja je sama, nevoljena, ima loš odnos sa majkom, nema oca, kao ni prijatelje”, izjavila je glumica.

Ona je napomenula da će publika u mini-seriji od osam epizoda vidjeti da se njen lik druži isključivo s ovcama, i ima omiljenu koja se zove Jagoda, kao njena najbolja prijateljica.

Taj momenat postoji u filmu nakratko, a u seriji će to biti mnogo jasnije, prenosi Tanjug.

Glavne uloge u filmu epohe tumače: Viktor Savić, Teodora Ristovski, Nemanja Oliverić, Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović, Radovan Vujović, a u pratećim ulogama – Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Dragan Boža Marjanović.

“Zadovoljna sam svojom ulogom, nije pretenciozno, ali smo kolega Nemanja Oliverić i ja napravili kontra težu glavnim junacima Conetu i Zorki, koje igraju Viktor Savić i Teodora Ristovski. Probali smo Oliverić i ja da stvorimo neku našu priču, da se razlikuju te dve linije radnje”, približila je Sloboda Mićalović svoju ulogu.

Prvi put je Sloboda u nešto drugačijoj ulozi, novoj dimenziji, odnosno ne igra ljepoticu na prvi pogled, već pomalo neuglednu djevojku, koja pati, prilično je potonula, i izgled joj nije u prvom planu.

“Mislim da je reditelj Petar Ristovski mnogo lepo podelio te dve ljubavne priče, a mi smo uspeli da ga ispratimo, da se zaista kompletno razlikuju te dve linije, i treća koja je industrijska. To nije bilo nimalo lako, da se sve to toliko prepliće, u svim tim montažnim sekvencama, a da opet se ne izgubi fokus, da se publika ne zbuni ko su likovi koje gledaju na ekranu”, smatra jedna od najtraženijih glumica na malom i velikom ekranu, afirmisana ranije u filmovima i serijama Zdravka Šotre (“Zona Zamfirova”, “Ranjeni orao”, “Nepobedivo srce”).

U posljednje vrijeme srpska kinematografija dosta je okrenuta ka epohama, istorijskim temama, obrađuje prošlost. Izgleda kao da je neophodno da se vraćamo istoriji kao u najnovijem fimu više nego savremenim temama, mada je Mićalović više u pričama iz prošlosti.

“Ne znam da li nama sa ove distance izgleda da je tada bio bogatiji život u istoriji ili je u našoj glavi ta neka fikcija koju mi napravimo, pa dok zamišljamo, mi verovatno i ulepšavamo prošlost. Ne mogu da tvrdim, ali verujem da je takva priča u pitanju. A sadašnjost nam je – veoma surova. Možda nam je čak i negde isprazna, tako da šta god se uhvatimo, to su krimi priče, ili nešto od čega sigurno i ne možemo da pobegnemo, to je naša stvarnost, mi pripadamo ovom vremenu”, primijetila je glumica, koja je odigrala veoma zapažene role u epohama u posljednjem periodu, kao TV serije “Koreni” i “Nemanjići”.