Novi detalji probe na setu filma “Rast”: Alek Boldvin vježbao i uperio revolver prema kameri

25.10.2021. | 08:45

Alek Boldvin je vježbao izvlačenje revolvera iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru tokom probe na setu filma “Rast” kada je oružje opalilo i pogodilo u grudi kinematografa, navodi se u pismenom iskazu za sud, objavljenom u nedjelju.

Ta izjava pod zakletvom pruža dodatne detalje o slučajnoj pucnjavi prošlog četvrtka u Novom Meksiku u kojoj ubijena 42-godišnja Halina Hačins i ranjen režiser Džoel Souza, prenosi agencija Rojters.

Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima.

“Džoel je izjavio da je Alek sjedio na klupi na snimanju scene u improvizovanoj crkvi, i da je vježbao unakrsno izvlačenje pištolja. Džoel je rekao da je gledao preko ramena Hačinsovu, kada je čuo zvuk nalik udarcu biča, a zatim glasan pucanj”, navodi se u izjavi.

Hačins je tada pogođena u predjelu grudi, navodi se u dokumentu.

“Džoel se tada nejasno sjeća kako se Hačinsova žalila na stomak i kako se uhvatila za njegov srednji dio. Džoel je takođe rekao da je Hačinsova počela da se tetura unazad i da je pala na zemlju”, dodaje se u izjavi.

Halina Hačins je rekla da ne osjeća noge, izjavio je Rid Rasel, kamerman koji je stajao pored nje u vrijeme pucnjave.

Izbezumljeni Boldvin (63) fotografisan je u subotu ispred hotela u Santa Feu kako se grli i razgovara s Metom Hačinsom, mužem Haline Hačins, i njihovim devetogodišnjim sinom.

Niko nije optužen za fatalni incident tokom probe u četvrtak na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea, dok šerifova kancelarija nastavlja istragu.

Više medija i društvenih mreža izrazilo je zabrinutost u vezi sa bezbjednosnim protokolima na snimanju niskobudžetnog filma, dok je sam Rid rekao da je snimateljska ekipa imala problema s produkcijom, uključujući sa plaćanjem i stanovanjem.

Rid je rekao i da je šest osoba napustilo snimanje filma.

Serž Svetnoj, glavni električar angažovan na snimanju filma, rekao je u objavi na Facebooku da je držao Hačinsovu za ruke dok je umirala i za njenu smrt je okrivio “nemar i neprofesionalizam”.

Veb-sajt TMZ.com, pozivajući se na neidentifikovane izvore povezane s produkcijom, navodi da su pištolj koji je dat Boldvinu ranije koristili članovi posade za vježbe gađanja mete van seta, koristeći prave metke.